Ova on-line enciklopedija je započeta sa idejom da bude besplatna i svima dostupna. Njeni osnivači i stvaraoci smatraju da znanje pripada svima jer znaju da je monopolizacija znanja siguran put ka nekom obliku robovlasništva, kada god je znanje koncentrisano samo kod odabrane elite – oni će to iskoristiti da učvrste svoju vlast jer se neuk narod lako kontroliše. Ova enciklopedija je dostupna svima koji imaju pristup internetu, ali pošto je besplatna – autori koji na njoj pišu nisu plaćeni već to rade iz istih ideala sa kojima su osnivači i pokrenuli istu – besplatno, svima dostupno znanje na svim jezicima. Više o istoriji pročitajte na
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%92%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0

Stranica o filozofiji na srpskom jeziku je veoma škrta, a mogla bi da bude jedna od najkompletnijih uz malo truda svih nas. Uključite se u rad i dopunite članak o filozofiji, napišite dodatne članke o pojedinim filozofima, školama i učenjima. Prevodeći kompletne članke sa nekog drugog jezika ili pišući nov tekst iz sopstvenih izvora, ovo će biti pomoć vama u učenju jer ćete ovakvim radom svakako zapamtiti više nego samo čitanjem, a istovremeno ćete pomoći i mnogima koji strane jezike ne znaju, a željni su znanja iz ove oblasti koje će moći da potraže na jednom mestu.

Među edukativnim sajtovima je okačen link ka Wikipedia stranici o filozofiji na engleskom, uporedite zatim sa verzijom na srpskom i siguran sam da će vam to biti sjajna motivacija za početak.